Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Танева и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха фермерски пазар

Йорданка Фандыкова и Десислава ТаневаЙорданка Фандыкова и Десислава Танева

В Министерство на земеделието и храните ще бъде открит магазин за био продукти. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова откриха фермерски пазар пред МЗХ. Тя обясни, че  през месец септември се очаква търговският обект да бъде завършен и открит. „Чрез Асоциацията на био производителите в България ще покажем витрината на най-качествената храна, която се произвежда в страната ни“, каза още Десислава Танева.

Министър Танева и кметът на София откликнаха на призива на производителите пред сградата на МЗХ да се провежда фермерски пазар. „Политиките в земеделието винаги са срещали подкрепа и разбиране в лицето на Столична община. Заедно ще намерим подходящото място тази инициатива да се превърне в седмична или  месечна“, допълни министърът.

Десислава Танева отчете, че независимо от трудностите в сектор „Земеделие“, страната ни бележи ръст в производството във всички отрасли, благодарение на направените промени в политиките за подпомагане в последните две години. По думите й, най-съществен ръст има при традиционните храни, които българският потребител търси, а именно плодове и зеленчуци . „Това е посоката, в която трябва да продължим да се развиваме, за да може потребителят да има избор от българската храна“, посочи още Десислава Танева.

От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова благодари на министър Десислава Танева за съдействието при организирането на подобни инициативи в столицата. „Министърът на земеделието е показала, че е министърът, който стои винаги до, зад и пред българските фермери“, каза още тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 25 Август 2016 13:11