Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Стартира конкурс за търсене и проучване на нефт в Северозападна България

Стартира конкурс за търсене и проучване на нефт в Северозападна България

Правителството реши да започне конкурсна процедура за издаване на разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-25 Враца-запад“, разположен на територията на Северозападна България. Блокът е с площ 4886 кв. км. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Стартирането на конкурса е мотивирано със заявен инвеститорски интерес.

Предложенията на участниците ще се оценяват според предлаганите работни програми, средства за опазване на околната среда, бонуси, обучение и притежаваните управленски и финансови възможности на кандидатите.

С друго решение Министерският съвет удължи срока за търсене на нефт и природен газ в „Блок 1-17 Овча могила“, разположен на територията на областите Плевен и Велико Търново, където фирмата „Проучване и добив на нефт и газ“ АД извършва дейност от 2010 г. Титулярът е поискал двегодишно удължаване за допълнително проучване поради наличието на няколко позитивни структури, които предполагат натрупвания на нефт и газ в тях.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники