Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България получи висока оценка в доклад за данъчната прозрачност

България получи висока оценка в доклад за данъчната прозрачностснимка: dnevnik.bg

България получи оценка LARGELY COMPLIANT /в голяма степен съответстващ/ в доклад на Глобалния форум за прозрачност и обмен на информация за данъчни цели към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/. Това съобщиха от Националната агенция за приходите, цитирани от БТА.

Партньорската проверка, в която участваха международни експерти от различни държави, продължи близо година.

Според Глобалния форум България има всички процедури и източници, гарантиращи навременното предоставяне на поисканата информация от международните партньори, с които страната има сключени спогодби за избягване на данъчно облагане /СИДДО/, при спазване на изискванията за поверителност на данъчната информация.

Страната ни към момента има сключени международни спогодби за избягване на двойното данъчно облагане с 68 държави в целия свят, като обменът на информацията с чуждите данъчни структури се извършва от Националната агенция за приходите. От 1 юли 2016 г. за България е в сила и Многостранната конвенция за взаимно административно сътрудничество по данъчни въпроси, с което кръгът на чуждестранните партньори се разширява до 118, се посочва в съобщението. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 21 Ноември 2016 10:41
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.