Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

КЗП подготвя законодателство за споделената икономика

Димитыр Маргаритовснимка: bnr.bgДимитыр Маргаритов

Комисията за защита на потребителите подготвя законодателство, с което да регулира т.нар. "споделени пътувания" и настаняването на туристи в частни апартаменти, предлагани в интернет.

Правилата и контролът, които важат в сферата на търговията и услугите, трябва да бъдат валидни за споделената икономика, коментира председателят на комисията Димитър Маргаритов:

Всички институции, които могат да имат отношение към този процес, да могат да се намесят тогава, когато потребителският интерес е поставен на риск, тогава, когато е възможно някой да бъде измамен, трябва да има и начин да се реагира.

През миналата година комисията е извършила повече от 38 хиляди инспекции в търговски и туристически обекти, както и в интернет пространството. Съставени са 3 250 акта, забранени са 212 опасни стоки. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.