Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Булгаргаз" преложи прирородният газ да поскъпне с 4.22%

"Булгаргаз" преложи прирородният газ да поскъпне с 4.22%снимка: capital.bg

Природният газ да поскъпне с 4.22% от началото на юли, предлага държавният газов търговец "Булгаргаз". Съобщението на компанията идва месец преди да бъде официално внесено в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), която трябва да одобри новата цена. В случай, че заявлението на "Булгаргаз" бъде прието без възражения, природният газ ще струва 378.60 лв. за 1000 куб. метра без цена за пренос, акциз и ДДС, което е увеличение с 15.34 лв. спрямо сега действащата цена. Това обаче едва ли ще доведе до ново поскъпване на цените на топлофикационните услуги, за които природният газ е основен ценообразуващ елемент.

От "Булгаргаз" уточняват, че исканото поскъпване се дължи на очакваните по-високи доставни цени на природния газ за третото тримесечие на годината.

Предложението за ново поскъпване идва, след като в началото на април цената на природния газ беше увеличена с близо 30%. Това доведе и до увеличение на парното и топлата вода от 7 април с между 17 и 37% за различните топлофикации в страната, в София - с 22.7%. Отделно минимално повишение имаше и на цената на електроенергията, произвеждана от топлофикациите, което се отрази в крайната цена на тока с малко под 1%. / Капитал

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 11 Май 2017 11:44
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.