Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Зам.-министър Василева: Земеделският отрасъл има важен дял в брутния вътрешен продукт на страната

Лозана ВасилеваЛозана Василева

„Земеделският отрасъл има важен дял в брутния вътрешен продукт на страната. За периода от 2007 г. насам се наблюдава 27 % ръст на Брутната добавена стойност на производителността на труда и 13% на инвестициите в сектора“. Това каза заместник -министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева по време на конференция на тема: „Еврофондове, публични програми и интелигентен растеж“.

Тя допълни, че инвестициите са насочени към модернизация на стопанствата, постигане на стандарти за безопасност на храни и фуражи, опазване на околната среда, хуманно отношение към животните, както и за въвеждане на нови технологии и модернизация в преработвателната индустрия.

Зам.-министър Василевa отбеляза, че след присъединяването на страната ни към ЕС се наблюдава силно изразена тенденция на увеличение на българския аграрен износ. По думите й от малко над 2 млрд. лева през 2006 г., в периода 2013 – 2016 г., стойността на експорта на селскостопански стоки се движи вече между 7 и 8 млрд. лева годишно.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 07 Юни 2017 10:57