Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

И през юли депозитите и кредитите на домакинствата растат

И през юли депозитите и кредитите на домакинствата растат

През юли продължава ръстът на депозитите и кредитите на българските домакинства.

Обемът на кредитирането в България се увеличи с 4,5% на годишна база, докато ръстът при обема на депозитите е от 5,4% спрямо същия период на миналата година, става ясно от статистиката на на Българската народна банка (БНБ).

В края на юли 2017 г. депозитите на неправителствения сектор достигат 69,170 млрд. лева (71,5% от БВП), като годишното им увеличение е 5,4%, докато през юни годишното повишение беше 5,6%.

Спестяванията на бизнеса в края на миналия месец са 19,986 млрд. лева (20,7% от БВП) и на годишна база растат с 10,3%. През юни годишното повишение беше 9,7%.

През юли депозитите на финансовите предприятия намаляват със 17,7% на годишна база и падат до 3,159 млрд. лева, като месец по-рано годишното понижение беше 15%.

Спестяванията на домакинства достигат 46,025 млрд. лева (47,6% от БВП), като се увеличават с 5,3% на годишна база. Годишният ръст през юни беше 5,7%, отчитат в БНБ. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.