Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът очаква много от офиса на ЕИБ в София

Премиерът очаква много от офиса на ЕИБ в София

"Финансов динозавър" открива филиал в България. Откриването на офис на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в България ще даде възможност на българския бизнес. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който определи институцията като огромен финансов динозавър.

Очакваме много, посочи Бойко Борисов. Имаме много проекти по плана Юнкер. Иначе бизнесът ни ще е максимално улеснен в представянето на проектите си. Борисов даде висока оценка за работата на ЕИБ. Банката ще ни консултира и за бъдещи концесии.

ЕИБ подпомага основни сектори в България, подчерта Вернер Хойер, президент на Европейската Инвестиционна Банка. През 2016 отпуснатите от ЕИБ заеми в България възлизат на 467 милиона евро. За изминалите пет години банката (2012-2016) банката е осигурила средства в размер на 1,6 милиарда евро за инвестиционни проекти, важни за икономическото развитие на България. Вложенията на ЕИБ у нас са на високо ниво и вземат сериозен процент в БВП. Откриването на офис на ЕИБ в София е навременно, според Хойер.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.