Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

КЕВР: Няма опасност за доставките на природен газ за България

КЕВР: Няма опасност за доставките на природен газ за България

Не считам, че съществува опасност за доставките на природен газ за България в резултат на възникналия спор между Украинския газопреносен оператор и "Газпром, тъй като той не засяга доставките към Европа, е коментирал пред журналисти днес председателят на КЕВР Иван Иванов, съобщи пресцентърът на Комисията.

Иванов припомнил, че в гласуван Регламент на ЕК се разглеждат три нива на опасност за прекъсване на снабдяването с природен газ за потребители в страна-членка на ЕС. При най-високото, трето ниво е въведено задължение на съседните страни да подпомогнат с доставки на природен газ застрашената страна-членка. Такива възможности вече има през българо-гръцката газова връзка "Кулата-Сидерокастро" и през интерконектора с Румъния. Освен това,за България са възможни доставки и по досегашния газопровод с Турция, след като вече е практически възможна реверсивна връзка в посока към България, допълнил Иванов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.