Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър-председателят Бойко Борисов откри изградения транзитен газопровод в участъка Лозенец-Недялско

Министър-председателят Бойко Борисов откри изградения транзитен газопровод в участъка Лозенец-Недялско

Чувал съм много мои колеги през годините да говорят за доставки на газ, за проекти, но на практика нула! А днес като отворим крана, ще може да има пренос на 16 куб. метра природен газ в двете посоки. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес участва в церемонията по въвеждане в експлоатация на транзитния газопровод за Турция в участъка Лозенец – Недялско.

С изграждането на 20-километровата газопроводна отсечка капацитетът за пренос на природен газ от България за Турция ще се увеличи с 1.7 милиарда кубически метра на година. „Докато другите се чудят къде и какво щяло да мине, нашето вече работи“, каза премиерът Борисов и добави: „Благодаря на строителите и работниците, защото днес от всички наши съседни държави - ние сме готови!“.

Министър-председателят напомни за договорките, които направихме в Анкара и в Москва, за продължението на Турски поток през нашия хъб за Сърбия, Македония, Австрия и Унгария. „Това правим в момента – по европейските правила, със санкциите на ЕК“, каза още премиерът Бойко Борисов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.