Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Удостоверенията по БУЛСТАТ вече ще се подават онлайн

Удостоверенията по БУЛСТАТ вече ще се подават онлайн

Народното събрание прие в юли на второ четене законопроекта за изменения на Закона за регистър БУЛСТАТ, внесен от Министерския съвет.

Законът влиза в сила от 1 семптември 2018 г.

Промените осигуряват изцяло безплатен отдалечен достъп до публичната част на регистър БУЛСТАТ и се създава възможност за издаването на удостоверения в електронна форма и предаването им по електронен път.

Измененията в закона прецезират изискванията към документите, които трябва да бъдат представени от подлежащите на регистрация лица и се предлага подробна регламентацията на достъп до регистър БУЛСТАТ.

С измененията още се автоматизирано подаване на данни за вписаните в регистър БУЛСТАТ обстоятелства. Урежда се и безплатен обмен на информацията между регистрите на съда, държавните органи и органите на местното самоуправление и местната администрация / offnews.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.