Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България - бедна, но и евтина

България - бедна, но и евтина

България е най-бедната, но и най-евтината страна в Европейския съюз. Това показа статистика на изследване относно стандарта на живот у нас. Стопанската камера обяви, че от 2007 до 2017 г. има тотален срив на преките чуждестранни инвестиции.

„Те са онзи мотор, който би трябвало да въведе в нашия реален сектор и в услугите, стоки с високо добавена стойност, от които да печелим", каза в ефира на "Здравей, България" финансовият експерт Мика Зайкова.

Според икономическия експерт Стоян Панчев скандалите и проблемите с икономическото ни състояние отблъсква чуждестранните инвеститори.

„Най-важният проблем е, че хората не са сигурни за парите си. Виновна е слабата и нереформирана съдебна система”, каза още Мика Зайкова.

„Нашата минимална работна заплата миналата година е 235 евро, а стандартът на покупателната способност е 580 евро. Това е показател за положението ни”, допълни тя.

Според Стоян Панчев проблемът е, че заплатите и доходите растат, но не достатъчно бързо, както при другите държави, които имат свободна икономика. Затова реално не можем да ги догоним. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники