Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Енергийният регулатор одобри по-високата цена на газа от 1 октомври

Енергийният регулатор одобри по-високата цена на газа от 1 октомври

Комисията за енергийно и водно регулиране реши да увеличи цената на природния газ от 1 октомври. Тя е с 13.89% по-висока от настоящата и ще важи до края на годината.

При утвърждаването на цената на природния газ КЕВР отчита условията по действащия договор между "Булгаргаз" ЕАД и "Газпром Експорт" и прилага изцяло залегналата в него Методика, съгласно която се вземат предвид промените на цената на петрола и на алтернативните на природния газ горива на световните пазари през последните 9 месеца, калоричността на природния газ, както и измененията в курса на щатския долар спрямо лева.

Поради запазване размера на съпътстващите такси за достъп, пренос, разпределение и снабдяване с природен газ, повишението на цената за крайните битови и стопански клиенти - ползватели на природен газ, ще бъде под 8%.

В следващите дни се очаква регулаторът да вземе решение и с колко се повишава цената на парното и топлата вода, която също ще е в сила от 1 октомври. При проведените обсъждани досега се разбра, че поскъпването за различните топлофикационни дружества ще е между 3 и 9%, за София - с около 8%.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 28 Септември 2018 14:03
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.