Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Екатерина Захариева: Имаме огромни възможности за развитие на бизнеса и туризма с Кувейт

Екатерина Захариева: Имаме огромни възможности за развитие на бизнеса и туризма с Кувейт

За засилване на стокообмена и бизнеса между България и Кувейт призова вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която прие на среща делегация на Групата за приятелство Кувейт- България от парламента на Кувейт.

„Стокообменът и инвестициите между България и Кувейт трябва да се увеличат, за да отговарят на високото ниво и на добрите двустранни отношения между нашите държави“, подчерта Екатерина Захариева.

Външният ни министър изтъкна приноса на емира на Кувейт за възстановяване на мира и сигурността в Близкоизточния регион, както и го поздрави за наградата в областта на глобалното развитие, която получи от Световната банка по- рано тази година. Министър Захариева отбеляза и подготовката за посещение на министър- председателя Бойко Борисов в Кувейт.

Екатерина Захариева подчерта доброто развитие на българската икономика и туризъм – миналата година страната ни е посетена от около 9 млн. туристи, България е трета по ръст на икономиката сред страните от ЕС за 2018 г.

„България се гордее с бързото развитие на икономиката си и туристическия сектор. Със своята добра достъпност до Европа чуждестранните инвестиции в държавата ни постоянно растат. Възможностите за успешно засилване на сътрудничеството с Кувейт в търговията, инвестиционната дейност и туризма са огромни“, подчерта министър Захариева.

В хода на разговорите с Ракан Юсеф Ал Насъф , председател на Групата за приятелство Кувейт-България, вицепремиерът подчерта, че е необходимо да се възобнови работата на българо-кувейтската Смесена комисия за икономическо и техническо сътрудничество, която не е заседавала от 2006 г.

Ракан Юсеф Ал Насъф отбеляза, че за Кувейт България е привлекателна както с развитата си туристическа индустрия, така с имотния пазар. Той предложи България да участва в ежегодно организираното в Кувейт търговско изложение за имоти, където да бъдат представени възможностите на страната ни в тази област.

Двамата събеседници бяха единодушни, че за активизиране на деловото сътрудничество е необходима и среща между бизнеса на двете страни.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.