Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

София е 297-ма от 440 места в класацията за най-скъпи градове в света

София е 297-ма от 440 места в класацията за най-скъпи градове в светаснимка: bgnesagency.com

София е на 297-мо място сред 440 града в света по най-скъпи разходи за живот. Морската ни столица Варна е на 333 място, Пловдив – на 339, а Бургас – на 358-мо място.

Това показва статистическият индекс „Numbeо”, който публикува класация на най-скъпите градове в света. Както е посочено на уебсайта на услугата, „индексът на разходите за живот” се изчислява на базата на цени в магазини и ресторанти, транспортни тарифи, сметки за комунални услуги и покупателната способност на местното население.

Тази година Цюрих е лидер в индекса на разходите за живот.

Всички места в челната петорка са разпределени между швейцарски градове. Цюрих е следван от Базел, Лозана, Женева и Берн.

В челната десятка също влизат Ставангер, Осло и Трондхайм (всички в Норвегия), Рейкявик (Исландия) и Берген (Норвегия).

На последните места са Какрачи и Исламабад (Пакистан) и три малко известни индийски градове. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 17 Януари 2020 10:51
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.