Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

2517 лeва необходими за месечната издръжка на 4-членно домакинство

2517 лeва необходими за месечната издръжка на 4-членно домакинство

За нормален живот на 4-членно домакинство /2 възрастни и 2 деца/ са необходими 2517 лв. месечно, сочат данните за последното тримесечие на 2019 на Института за синдикални и социални изследвания към КНСБ, представени днес на пресконференция от лидера на КНСБ Пламен Димитров и от експерта Виолета Иванова.

Това са парите нужни за покриване на разходи за храна, поддържане на жилището, за здравеопазване, образование, транспорт, облекло и почивка.

За осигуряване на средствата, необходими за издръжка нетният размер на работната заплата трябва да бъде не по-нисък от 1259 лева за всеки от двамата възрастни, а данните за 3-тото тримесечие на 2019 на НСИ сочат, че нетният размер на СРЗ 969 лв. е по-нисък с 23 процента от необходимата заплата за издръжка.

Издръжката на живота за София за 4-членно домакинство е 3312 лева, а на човек 812 лева.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.