Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев: Правителството трябва да отговори защо изостава в преговорите за намаление на цената на руския газ за България

Румен Радев: Правителството трябва да отговори защо изостава в преговорите за намаление на цената на руския газ за България

При преговорите с Русия за намаление на цената на природния газ явно трябва да има изразена политическа воля, защото експертните преговори, които се водят, не могат да достигнат до желания за България резултат. Министърът на енергетиката трябва да се замисли дали достатъчно добре си вършат работата и защо България изостава. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос, свързан с телефонния му разговор с руския президент Владимир Путин и последвалата реакция на министъра на енергетиката.

„Цената на газта е най-важната тема към момента и това е продължение на моя разговор с президента Путин, който имах по време на посещението си в Санкт Петербург в началото на юли миналата година“, заяви още Румен Радев. „От осем държави, които са обект на „газовото“ дело между „Газпром“ и ЕК, само България не получава намаление на цената. Реално ние плащаме почти два пъти по-скъпо за газта от Русия, което е недопустимо“, заяви президентът. Държавният глава изрази надежда в скоро време страната ни да получи намаление на цената, защото в противен случай губят българските домакинства, икономиката ни и нашата конкурентоспособност.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники