Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Близо 300 000 вече са регистрираните в бюрата по труда

Деница СачеваДеница Сачева

"Общо регистрираните безработни са 291 хиляди. Без възможност за обезщетения са около 12 хиляди към този момент. Това са хора без трудови договори, на различен процент, в ресторанти и прочие. За хората от сферата на изкуството и културата има отделна мярка за отпускане на три минимални заплати", заяви социалният министър Деница Сачева в ефира на "Здравей, България".

"Мярката 60/40 обхваща хора от сферата на туризма и хотелиерството. 42,6% от всички одобрени са от този сектор. Мярката е предложена за времето на извънредното положение. Дали тя ще търпи развитие, предстои да се види, след като се направят съответните анализи", каза още тя.

"Към този момент 7 130 души в областта на ресторантьорството и хотелиерството са запазили своята работа благодарение на мярката. Част от хотелите и ресторантите се занимават с ремонтни дейности и се подготвят активно за сезона", добави министърът. Сачева заяви, че за туризма ще бъдат обсъждани още и различни мерки.

Социалното министерство ще мисли и за това как да помага на родителите, които взимат платен отпуск, за да гледат децата си, ако детските градини и училищата останат затворени. Според Сачева не трябвало да се правят апокалиптични сценарии на кризата, защото разчетите на държавните пари били направени до края на годината. Ако бъде нужно, ще има и нова актуализация на бюджета. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.