Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: На 1 януари у нас ще влезе азерски газ и мечтата за пълна диверсификация ще се сбъдне

Борисов: На 1 януари у нас ще влезе азерски газ и мечтата за пълна диверсификация ще се сбъдне

"На 1 януари следващата година в България ще влезе азерски газ. Така ще постигнем пълна диверсификация на енергийните доставчици“.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който заедно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова провери напредъка на строителните дейности по изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България.

Борисов подчерта, че по проекта се работи на пълни обороти.

„Това, което трябваше да направим, сме го направили, така че да няма и ден забавяне на този изключително важен геостратегически проект. С интерконектора ще може да получаваме газ и от САЩ, Катар, Алжир, Израел и Египет през терминала на Александруполис за втечнен природен газ, в който страната ни е съакционер. Така постигаме 100% диверсификация. Проектът ще е от голяма полза за всички българи, както и за нашите съседи.“, посочи Борисов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.