Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

КНСБ: 2508 лв. месечно са необходими за нормален живот на четиричленно домакинство

КНСБ: 2508 лв. месечно са необходими за нормален живот на четиричленно домакинствоснимка: trud.bg

За нормален живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца, са необходими 2508 лева месечно.

Това сочат данните на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за последното тримесечие. Данните бяха представени на онлайн пресконференция от президента на КНСБ Пламен Димитров, от директора на института Любен Томев и от експерта Виолета Иванова.

Издръжката на живот за човек от четиричленно домакинство е 627 лева.

Парите са необходимите за покриване на разходите за храна, за поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка спрямо средните български стандарти за четиричленно домакинство.

Няма сериозни изменения спрямо предходното тримесечие, издръжката нараства с 0,2%, но хранителните стоки спадат с 0,8%. На годишна база цените нарастват с 3,8%, каза Виолета Иванова.

Пламен Димитров припомни, че около 300 000 работни места се запазиха благодарение на мерките и схемите, договорени между социалните партньори.

103 000 работни места за периода от март до октомври бяха загубени. Най-силно са засегнати тези, които са изложени на риск от бедност и социално изключване, а страната ни продължава да е водеща по този показател - около 32% от населението. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.