Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Атанас Димитров, БХРА: Една трета от ресторантьорския бизнес фалира

Атанас Димитров, БХРА: Една трета от ресторантьорския бизнес фалираснимка: dariknews.bg

„Загубите за ресторантьорския и хотелиерския бизнес са разбираемо големи“, коментира в предаването "Преди всички" удължаването на извънредните мерки до 31 януари Атанас Димитров, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„Още един проблем стои – това е такса сгради и такса смет – това е нерешен проблем – общинските администрации трябва да успокоят хората, че те не дължат средства за нещо, което те не са използвали. Същото е и проблемът с кредитите – те са разсрочени до края на март, това ми звучи несериозно в тази ситуация, в която ние се намираме. По този проблем ние сме сезирали и нашите европейски ресорни партньори. Според нас мораториумът върху кредитите трябва да е минимум две години и то след изтичане на пандемията“, посочи още Димитров.

"Една трета от ресторантьорския бизнес фалира - това са 32 на сто - те няма да се върнат в играта, бизнесите се продават, това важи и за хотелите. 30 на сто е спадът на този бизнес в спа-дестинация като Велинград. Основният проблем при нас са хората и тревогата ни е за тях - има отлив от тази професия вече, продължение на години сме създавали тези хора и сме напът да ги загубим, а имахме и проблеми и преди пандемията, а сега какво ще се случи, ако те трайно напуснат този бизнес", коментира още Димитров. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 15 Януари 2021 11:51