Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Нинова настоява правителството да направи всичко възможно да възстанови разговорите с „Газпром“

Вицепремиерът Нинова настоява правителството да направи всичко възможно да възстанови разговорите с „Газпром“

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова и работодателите предлагат цените на газа да бъдат замразени на сегашната им стойност, докато доставките бъдат възстановени. Разликата да се поеме от държавата. Това стана ясно след срещата на вицепремиера Нинова с работодателските организации.

Корнелия Нинова заяви, че ще настояват още правителството да направи всичко възможно да възстанови разговорите с „Газпром“ и доставките по съществуващия договор.

Като решение пред съществуващата ситуация, икономическият министър изтъкна необходимостта спешно да се приеме закона, с който се налага допълнително облагане върху свръхпечалбите на енергийните дружества. Друга мярка е да се продължат компенсациите за ток, които имаше досега за бизнеса от 300 лв. на мегават часа до времето, когато се решат дългосрочно проблемите с нови договори.

„Целта на нашата среща и решения, които предлагаме, е да спасим българската национална икономика и индустрия, да запазим работните места на хората, да им осигурим прилични доходи и да предприемем мерки, които да не помпат инфлацията, а обратното - да я намаляват", категорична бе тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники