Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прeмиерът: Газовата връзка с Гърция ще бъде готова през юли

Прeмиерът: Газовата връзка с Гърция ще бъде готова през юли

Газовата връзка с Гърция ще бъде завършена през месец юли и през нея ще получим милиард кубични метра азерски газ. Това обяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в Трявна.

„Смятам да отида до Баку, за да потвърдим и там количествата. Ще имаме 1 милиард кубични метра, които ще потекат съвсем скоро. Очаквам между юли и август реално този газ да влезе у нас на цена, в пъти по-ниска от пазарната в този момент", допълни Петков.

Отварянето на гръцката газова връзка през юли ще бъде следващата голяма победа на правителството. 1 млрд. куб. м. азерски газ ще потекат към България на цена, която е пъти по-ниска от пазарната в сегашния момент. Мисли се също кои са възможно най-добрите дългосрочни договори, като целта е миксът между втечнения газ и азерския газ да има по-добра средна цена на доставка от тази на „Газпром“. Това е фокусът ни, за да сме сигурни, че българската икономика е конкурентоспособна и диверсифицирана, заяви премиерът Кирил Петков пред медии във Велико Търново.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники