Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Смелата приключенка Хайди се превърна в най-обичаното коте в интернет

Смелата приключенка Хайди се превърна в най-обичаното коте в интернет

Те крачат ведро през света, ала следите им са само горе, в планината, където слънцето все още не е отмило последните владения на зимата. Големи мъжки стъпки и деликатни дупчици, оставени от котешките лапи в снега. Това са те – двама неразделни приключенци, които си дават любов, доверие и красота в споделената си страст да пътешестват.

Хайди

Данаил Нешев и котето му Хайди вече десет месеца кръстосват пътищата и опознават най-хубавите кътчета на родината. През зимата най-често можем да ги срещнем в Родопите, където малката авантюристка смело гази в преспите, притичва по ски пистите и лети във въздуха на открит лифт. А после споделя приключенията си във фейсбук. Пухкавелка Любопиткова – Хайди има близо 4000 приятели, които, обсебени от нейния живот, с трепет чакат кратките истории от „тати” и мечтаят поне веднъж да я засекат на живо.

Хайди

Котката е най-щастливото същество, когато е навън, когато има приключения и пътува. Затова Хайди е навсякъде с мен – разказва Данаил Нешев. – Сега с новите комуникации мога да споделям тези наши приключения, но не искам Хайди в никакъв случай да се превръща в звезда. Хората си имат свои домашни любимци и бих искал те да видят какво може да се направи с едно такова животинче. И просто да ги заредя и заразя с красота – и на природата, и на Хайди. Предизвикателство е да творя красота в живота си и същевременно тя да се отразява и на другите и те да пожелаят също да направят нещо подобно.

Хайди

Дани взел бялото пухкаво коте, когато било на 20 дни и веднага го качил на мотора си. Оказало се безстрашно като него – и как иначе, щом споделят не само един и същ характер, но и общата душа на приключенец. Защо обаче всички обичат Хайди?

Обичат я, защото тя самата го предизвиква – много фино същество е, впечатлява със своите чар и послушание. Другото нещо е, че повечето хора, които ни харесват, са сходни на нас и просто си приличаме по интереси – смята нейният стопанин.

Часовникар, калиграф и какво ли още не, Данаил Нешев с дарбата на психолог е успял да проумее същността на котката, може би защото цял живот я е предпочитал за любимец.

Котката е невероятно умно същество, но много хора бягат от нея, защото тя изисква да бъдеш себеотрицателен – казва той. – Котката е самостоятелна, тя е с поставени цели пред себе си, има собствена посока. И когато се съобразяваш с нея, можеш да извадиш неподозирани реакции и благодарност, каквато никое друго животинче, а понякога и хора, не могат да ти дадат. Но преди това трябва малко да забравиш себе си. А повечето хора, за съжаление, растат като невероятни егоисти – те искат да получават само безрезервна любов. Кучето дава тази любов, то е лесно, винаги маха с опашка и е на разположение. Затова и хората обичат кучетата, защото няма нужда да им дават нищо. Докато при котката ангажиментът е да проявиш финес, да я разбереш, да влезеш в нейната кожа, за да получиш това, което е в природата й.

Хайди

И тъй като котките копират човешкия характер, а Хайди и Дани са еднакви по душа, те водят и еднакъв начин на живот. И с примера си отправят простичко послание към хората – и те да пробват какво може да се получи, когато бъдат в хармония със себе си и с околния свят.

Аз по принцип далечни неща не мисля, набелязвам само някакви точки, пък както дойде в живота – казва стопанинът на Хайди за пътешествията през пролетта. – Но тя ще води, доколкото ми е възможно, приключенски живот – било в морето или по планините, и ще се постарая навсякъде да бъде с мен. От много години съм си поставил за цел да живея интересно, да създавам спомени, а Хайди просто споделя моя начин на живот.

Ако и вие като мен мечтаете да срещнете Хайди, оглеждайте се за следи! Все още не е късно да последвате големите мъжки стъпки и деликатните дупчици, оставени от котешките лапи в снега. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.