Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бесарабски българи от Украйна – студенти в Стопанска академия са доволни от избора си на българско висше училище

Бесарабски българи от Украйна – студенти в Стопанска академия са доволни от избора си на българско висше училище

Състоя се първата от поредица планирани работни срещи между бесарабските българи – настоящи студенти в Стопанска академия от различни курсове и специалности, и академичното ръководство, в лицето на ресорния зам.-ректор по студентска политика и институционални комуникации доц. д-р Николай Нинов, с фокус върху обучението, престоя, възможностите за работа и съвместно сътрудничество.

В началото на срещата доц. Нинов припомни, че в настоящата мандатна програма, ръководството на Академията обръща сериозно внимание и се стреми да осигури възможност на представители на българските диаспори зад граница да станат свищовски студенти. В тази връзка са осъществени няколко работни визити, първата от които в Украйна, а след това в Македония и Кипър, предстоят и други посещения в български училища в чужбина. По време на срещата студентите разказаха за себе си – от къде са, как са избрали Стопанска академия, в каква специалност се обучават. Споделиха и впечатления от града, хората, висшето училище.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.