Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

„Камчия“ получи почетния знак на организаторите на Московския международен салон на образованието

„Камчия“ получи почетния знак на организаторите на Московския международен салон на образованието

Посланикът на България в Руската Федерация Бойко Коцев посети щанда на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ на Московския международен салон на образованието. Дипломатът бе придружен от представители на Министерство на образованието на РФ, които се запознаха с уникалните възможности на международния център.

По-рано през деня Бойко Коцев взе участие в срещата на министрите на образованието на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, водена от министъра на образованието на Русия Олга Василева. На срещата присъстваха ръководителите на профилните ведомства и дипломати от Армения, Азербайджан, Албания, България, Гърция, Молдова, Румъния, Сърбия и Турция. „Ние сме на прага на четвъртата научно-техническа революция, която сериозно ще промени обществото и живота ни, длъжни сме да усещаме новите тенденции, каза Олга Василева. Министърът на образованието подчерта, че развитието на образованието е ключов фактор за бъдещето на всяка страна. В контекста на цифровата икономика особено значение има формирането на общо научно-образователно пространство и интегрирано информационно пространство в района на ЧИС, а също и подкрепа на съвместни проекти за електронно обучение, каза още тя.

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ бе отличен с почетния знак на организаторите на ММСО 2018, а директорът на салона Максим Казарновский лично благодари за дългогодишното партньорство с „Камчия“ и покани комплекса да вземе участие в следващото издание на изложението. Обсъдени бяха и различни идеи за съвместно сътрудничество.

Изложението приключва със сериозен интерес към програмите за детски и семеен отдих на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, за повишаване на квалификация на учители от различни региони на Русия, а също и за възможностите за образование зад граница, които предлага Частното средно училище „Юрий Гагарин“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.