Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

„Камчия“ посрещна ученици от най-голямата онлайн школа в Русия

„Камчия“ посрещна ученици от най-голямата онлайн школа в Русия

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посрещна 110 възпитаници на най-голямата онлайн школа в Русия – „Фоксфорд“, които провеждат своята образователна лагерна смяна в комплекса „Черноморски“. По време на престоя си децата ще имат занимания по физика, математика, английски език, природни науки и програмиране, които ще водят от едни от най-добрите руски университетски преподаватели или завършващи студенти - победители в международни олимпиади. В „Камчия“ учениците ще се включат в различни състезания, мастър класове и фестивали. Те ще могат да гледат четвъртфиналите между Русия и Хърватска в киноконцертна зала на огромен екран с размери 16х9 метра.

Младите фоксфордци с нетърпение очакват и минифутболното първенство, организирано за тях. Те ще участват и в юбилейното издание на най-дългоочаквания международен фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия“, който се провежда под знака на UNESCO и през това лято празнува своя 10-годишен юбилей.

Учениците в детския образователен лагер са от 5-ти до 11-ти клас като часовете им се провеждат както в модерните класни стаи на Учебно-възпитателния център „Юрий Гагарин“, така и на открито сред природата, морето и чистия въздух, които предлага „Камчия“.

„Благодарни сме на „Камчия” за това, че ни предостави модерните си кабинети, в които нашите преподавателите по нетрадиционен начин ще подготвят децата за следващата учебна година”, споделя Файруза Хамитова, ръководител на изсената школа в България.

„Фоксфорд“ е най-голямата онлайн образователна платформа в Русия. Освен стандартните учебни дисциплини, в рамките на образователната програма е заложен и иновативният предмет „Мобилография“. В нея децата се учат как да правят снимки на смартфоните си и след това да ги обработват в популярните приложения.

„Избрахме „Камчия“, защото комплексът може да ни предложи идеалната комбинация между отдих, море, природа и придобиване на нови знания и умения. Децата едновременно се учат, наслаждават се на морето, вековната гора и парка, и се сприятеляват един с друг“, каза още Файруза Хамитова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.