Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Известни музиканти провеждат лятна академия в „Камчия“

Известни музиканти провеждат лятна академия в „Камчия“

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посрещна лятната музикална академия „Конкордия“, водена от световноизвестни музиканти. Сред тях е талантливият български китарист - Георги Василев - маестрото свири с Националния симфоничен оркестър на Италия, Оркестъра на Романска Швейцария, Камерния оркестър на Ермитажа, Софийска филхармония, Оркестър на БНР и много още.

В програмата на Акдемията са включени майсторски класове по класическа китара, контрабас и вокално майсторство. Класът по китара се води лично от Георги Василев, а този по контрабас от известната музикантка Ирина-Калина Гудева, дъщеря на авторът на емблематичните песни „Двама“, „Детство мое“, „Бяла тишина“ и „Лудо младо“ - Богомил Гудев. Участниците в Академията се обучават на вокално майсторство от Стефани Гурга – вокален педагог и корепетитор в Музикалните академии в Лозана и Сион.

В „Камчия“ е и Седрик Мейер – изтъкнат швейцарски музикант, който свири на един от най-древните инструменти – архилютня.

Младите таланти имат възможност да се запознаят и с най-известния български лютиер - Боян Матев. Майсторът на китари, който е изработил най-звънките и мелодични музикални инструменти в България, сподели, че за създаването на една китара са необходими около 3 месеца. Най-добрите инструменти се произвеждат от палисандрово дърво или от кедър.

Идеята на Академията е да се съберат на едно място различни творчески личности и млади таланти, които да обменят своите знания и опит и да се учат един от друг. „Моите учители ми казваха, че опит, който не е раздаден, е изгубен. Това се опитваме да направим и ние – да предаваме знанията си“, споделя маестро Василев. Плановете за следващата година предвиждат участието на известни имена в различни области на музиката, а също и в изобразителното изкуство и иконописа. През последните години се наблюдава голям интерес към класическата китара от страна на младото поколение, допълни маестрото. „Децата, които са в курса са много талантливи, бъдещи проферсионалисти и съм безкрайно благодарен, че имаме възможността да доразвиваме техния талант тук в този прекрасен комплекс.

„Благодаря на екипа на СОК „Камчия“, за гостоприемството! Лятното издание на Академията се провежда в отлично оборудваните кабинети и музикални зали на детски център „Радуга“, споделя Георги Василев.

На 14 юли от 20,00 ч. в киноконцертната зала на детски център „Радуга“ участниците в Академията и техните преподаватели ще изнесат концерт. Събитието е част от музикалния фестивал „Конкордия“ – дългогодишна мечта на Богомил Гудев, реализирана от дъщеря му.

Концертът е с вход свободен!

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.