Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

„Камчия“ събира 300 студенти-русисти от най-престижните университети на Европа и Азия

„Камчия“ събира 300 студенти-русисти от най-престижните университети на Европа и Азия

Санаторно-оздравителният комплекс «Камчия» посреща за четвърта поредна година студентите от най-престижните университети на Европа и Азия, които изучават руски език.

От 10 до 16 септември 2018 г. повече от 300 младежи от 18 страни ще участват в седмото издание на Международния фестивал на студентите „Друзья, прекрасен наш союз“. Събитието е организирано от Фонд „Русский мир“, Фондация „Устойчиво развитие за България“ и СОК „Камчия“, с подкрепата на Министерството на образованието и науката на България.

Тази година във фестивалната програма ще вземат участие студентски отбори от България, Русия, Босна и Херцеговина, Унгария, Германия, Гърция, Италия, Полша, Молдова, Румъния, Сърбия, Словакия, Хърватска, Чехия и др. Обхватът на фестивала се разширява, като в VІІ-то му издание за първи път участие ще вземат млади русисти от Великобритания, Виетнам и Финландия.

България ще бъде представена от пет отбора – от университетите във Варна, Велико Търново, Пловдив, Шумен и София.

Възпитаниците на реномираните университети, които владеят руски език поне на ниво В1 по Европейската езикова рамка, ще имат възможност да обогатят знанията си, да почувстват руската литература, изкуство и култура. Те ще покажат своите таланти и ще намерят нови приятели. Празникът на знанието и младостта в „Камчия“ ще бъде и място за културен обмен и популяризиране на страните, градовете и университетите им.
Фестивалната програма включва образователни тренинги и мастър-класове, водени от опитни преподаватели-филолози, творчески лаборатории, викторини, конкурси и разбира се запознаване с особеностите на националните култури на страните-участнички.
Тази година организаторите са осигурили не само богата културна програма, но и ще направят акцент върху популяризирането на спорта и здравословния начин на живот. Студентите ще вземат участие в спортен флашмоб и състезателни игри по отбори.

На 13 септември участниците във фестивала ще поздравят жителите и гостите на Варна с празничното си шествие.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.