Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Световноизвестни руски звезди пристигат в „Камчия“ за Дните на Москва в България

Световноизвестни руски звезди пристигат в „Камчия“ за Дните на Москва в България

Легендата на руското кино Наталия Бондарчук, популярната детска писателка Анна Гончарова и момичетата от Московския кадетски музикален корпус ще са в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ на 4 октомври – в рамките на Дните на Москва в България. Комплексът е съорганизатор и домакин на събитието.

В „Камчия“ пристига делегация, водена от Министъра на Правителството на Москва и ръководител на департамента "Външноикономически и международни отношения" Сергей Черьомин. В състава й е и Владимир Филиппов – зам.-ръководител на Департамента по културата на Москва. Делегацията включва още ръководители и представители на отдели в градското управление, московските предприятия и организации.

Културата и традициите на Москва в „Камчия“ ще представят артисти, станали световни символи на руското изкуство. От 13 ч. на площада пред детския лагер „Радуга“ танцов спектакъл ще изнесат момичетата от Московския кадетски музикален корпус. Те са победители в международни фестивали и конкурси в Италия, Китай, Франция и др. Ще бъде открита арт инсталацията „Ярката Москва“ – 7-метровото платно със силуета на руската столица ще оцветят учениците на Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в „Камчия“. Възпитаниците на Училището на бъдещето ще поздравят гостите с програма на руски език.

Детската писателка и носител на множество отличия Анна Гончарова ще представи пред децата приказните герои, завладяли страниците на 25 от нейните книги – енотите Еня и Еля.

По-късно през деня деца от Общинския детски комплекс - Варна, студенти, участници в театрални студии ще имат възможност да се срещнат със знаменитата руска актриса, кинорежисьор и сценарист Наталия Бондарчук. Преди година в „Камчия“ бе създадена киношкола, която носи името на нейния баща - световноизвестния режисьор Сергей Бондарчук. В комплекса бяха заснети кадри за нейния последен проект „Червената шапчица online“. Срещата със звездата на руското кино ще е в 17,30 ч. в Атриума на хотел „Лонгоз“ и е с вход свободен.

Дните на Москва в България започват на 1 октомври в София, и продължават в Плевен и Варна.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.