Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Последни сме по брой свещеници в Европа

Последни сме по брой свещеници в Европаснимка: monitor.bg

На всеки 100 000 души у нас се падат по 12 свещеници. Това нарежда страната ни на последно място по отношение на броя на свещенослужителите на глава от населението, сочат данни от класация на гръцкия сайт jodi.graphics.

На първо място в проучването се нарежда Гърция, където на всеки 100 000 души се падат по 87 свещеници. Челната тройка се допълва от Италия и Румъния. Страната, разположена на Апенинския полуостров, има по 82 свещенослужители на всеки 100 000 души, докато северната ни съседка – 80. На дъното в класацията преди България пък се нареждат Чехия, Холандия, Унгария и Германия. / Монитор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.