Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министерството на икономиката и eBay стартират съвместни обучения за дигитализиране на малки и средни предприятия

Министерството на икономиката и eBay стартират съвместни обучения за дигитализиране на малки и средни предприятия

Министерството на икономиката и световният гигант eBay стартират съвместни обучения за дигитализиране на български малки и средни предприятия. Това стана ясно по време на среща между заместник-министърът на икономиката Александър Манолев с директора на дигиталната платформа за Източна Европа, Русия и Израел Иля Кретов.

Над 6 хил. малки и средни предприятия, и физически лица от България към момента продават продукти през глобалната платформа, стана ясно по време на срещата.

Смятаме, че можем да предложим още много на българския бизнес, посочи Иля Кретов като обясни, че ebay са готови да организират обучения за български предприемачи, за да научат повече за възможностите на електронната търговия и начините да бъдат по-ефективни.

„Възможностите на е-търговията са наистина огромни и това е един от най-достъпните инструменти за насърчаване на експорта на малките и средни предприятия“, посочи зам.-министър Манолев и допълни, че все още електронната търговия не е достатъчно добре застъпена в нашата страна. Според Евростат, около 9% от компаниите в страната продават онлайн, а около 27% от потребителите са пазарували в мрежата през последната година. „Като позитивна тенденция можем да посочим, че ръстът, който онлайн търговията има в България, изпреварва средния в Европейския съюз“, каза Александър Манолев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.