Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Математика и английски език с гатанки, игри и песни

Математика и английски език с гатанки, игри и песни

Първите стъпки в писането, четенето, смятането и дори изучаването на нов език трябва да са вълнуващи за децата. Да ги забавляват, да ги увличат, да провокират желание у тях сами да се занимават и да научават нови и нови неща.

Този метод на обучение следват и учителите от подготвителната група на Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно - оздравителния комплекс „Камчия“. Най - малките възпитаници на училището проведоха интегриран урок по математика и английски език, в който по нестандартен и интересен начин изучаваха геометричните фигури и то на два езика – български и английски.

Учителите от предучилищната група на Училището на бъдещето – „Юрий Гагарин“ въведоха децата в „света на математика“ не със строг модел на класическо преподаване, ами с гатанки и игри. Госпожите бяха подготвили картончета с геометричните фигури и задаваха гатанки, а децата трябваше да ги отгатнат и да посочат геометричната фигура, за която се е отнасяла гатанката. След това на английски език, малките Гагаринци трябваше да произнесат името на фигурите и техните цветове, само че с песен.

Следвайки този модел на обучение информацията се приема много по-лесно и в децата с желание и забавление се развиват социалните и физическите им умения и умствени способности.

За финал на съвместния урок, възпитаниците от предучилищната група на ЧСУ „Юрий Гагарин“ бяха подготвили коледна песничка, с която стоплиха сърцата на всички присъстващи и донесоха по - рано Коледното настроение в СОК „Камчия“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.