Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Велико Търново е историческа и духовна столица на България, решиха депутатите

Велико Търново е историческа и духовна столица на България, решиха депутатите

Велико Търново е историческа и духовна столица на България. Това решиха депутатите, които с 99 гласа "за" единодушно подкрепиха проекторешение, внесено от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ДПС. Точката бе включена извънредно в дневния ред на парламента.

Търново е неразривно свързан с дълбините на историята на нашата земя, обясни при представянето на проекторешението Станислава Стоянова от ГЕРБ. И напомни за ролята на града в годините на Възраждането. Също и, че в Търново е проведено Учредителното народно събрание, чиято 140-а годишнина ще се чества след дни.

Милен Михов от ОП пък припомни, че с малки изключения ВНС провеждат първите си заседания във Велико Търново. И предложи тази традиция да се възроди и всеки нов парламент да стартира работата си там.

Предложението Велико Търново да бъде обявено за историческа и духовна столица на България е на Инициативен комитет от общественици от града. В края на март то бе подкрепено с решение от Общинския съвет.

Решението на парламента няма да има никакви административни или финансови последици за града, а е символичен жест към града в навечерието на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция, уточняват в проекта си вносителите. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.