Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Раковски се готви с вълнение за посещението на папа Франциск

Раковски се готви с вълнение за посещението на папа Франциск

В очакване на Възкресение Христово - светлия празник, който католическата общност ще отбележи тази неделя, продължават вълненията и приготовленията на католиците у нас за предстоящата на 5 и 6 май визита на папа Франциск. Той ще посети Раковски, района с най-много католици в България.

„Вълнението е голямо и за хората в село Житница, което е от близката католическа община Калояново“, казва Мария Станева, секретар на Читалище „Йосиф Добранов“ в селото, която ще пее в хора по време на тържествената литургия на папа Франциск на площада пред президентството в София на 5 май.

„Папата казва – Бог има любов към всеки, независимо каква му е вярата. Бог ни е дал свобода ние да избираме – да се обичаме или не, да сме единни или разделени – изборът е в наши ръце“, добави тя.

„Избрали сме по-живи църковни песни. Всичко е заради децата, да има тръпка, да могат и те да пеят“, казва диригентът на църковния хор и оркестъра в Раковски Янко Павлов.

„Вярваме ли в Бог, всичко постигаме и всичко ни се прощава“, смята 82-годишната баба Ани, която от години пее в църквата в Житница. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники