Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Български ден в Московския държавен лингвистичен университет

Български ден в Московския държавен лингвистичен университет

4 септември може да се нарече Български ден в Московския държавен лингвистичен университет – университет с 90-годишна история. Пред българисти-бакалаври лекция на тема «Какво е Източна Европа: Поглед на литературоведа» изнесе д-р Галин Тиханов, професор по сравнително литературознание в Лондонския университет, Колеж «Куин Мери», член на Академията на Европа.

След лекцията, предизвикала голям интерес, се състоя официална среща на ръководството на МГЛУ с Посланика на РБ в РФ г-н Атанас Кръстин.

На срещата бе изразена благодарност за лекцията и задоволство от съвместната работа на МГЛУ с НБУ, от общите програми, свързани с хуманитарни и технически специалности. Разговорът засегна различни ракурси на бъдещо взаимно сътрудничество с България под форма на международни лаборатории, летни съвместни програми, в това число и форми на онлайн обучение.

Посланик Атанас Кръстин посочи нарасналия интерес в България към изучаване на руски език като фактор за развитие на международно образователно сътрудничество, както по линия на студентския обмен, така и по линия на научния ресурс, в рамките на конференции, симпозиуми и международни лаборатории. Посланикът изрази удовлетворение, че български учен от европейски ранг като Галин Тиханов се е срещнал със студентите-българисти в МГЛУ. В края на официалната визита, посланик Кръстин разгледа университета и посети Българския кабинет, създаден в МГЛУ при подкрепа на Посолството на РБ в РФ, БКИ в Москва и Нов Български университет. / БКИ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.