Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В Самара тържествено бе открита паметна плоча на дипломатическата мисия на Царство България

В Самара тържествено бе открита паметна плоча на дипломатическата мисия на Царство България

На 6 ноември т. г. в град Самара тържествено бе открита паметна плоча на сградата, където в периода 1941-1943 г., по време на евакуацията от Москва на ред държавни институции и на дипломатическите представителства, е била разположена дипломатическата мисия на Царство България в града (тогава гр. Куйбишев).

Поставянето на паметната плоча е част от инициативите за отбелязване на 140-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република България и Руската федерация.

На откриването присъстваха извънредният и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин, представители на губернатора на Самарска област, на градските и регионални власти, на културните и академичните среди, студенти.

Програмата включваше още посещение на Иверския женски манастир, където е било ушито Самарското знаме, както и среща със студенти от Самарския филиал на Московския градски педагогически университет. Представители на над 20 дипломатически мисии, вкл. и българското посолство, бяха поканени да присъстват и на „Парада на паметта“, който се организира в Самара в чест на парада, проведен в този град през 1941 г.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники