Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Комплекс „Камчия“ се подготвя за новия туристически сезон

Комплекс „Камчия“ се подготвя за новия туристически сезон

На 11 февруари 2020г., в комплекс „Камчия“ се състоя двустранна българо-руска работна среща свързана с продължаване на сътрудничеството и по - нататъшното развитие на комплекса.

На срещата присъстваха заместник-председателят на Съвета на директорите на СОК „Камчия“ ЕАД – Сергей Ладочкин, кметът на Община Аврен – Емануил Младенов Манолов и изпълнителният директор на СОК „Камчия“ ЕАД – Николай Недялков.

По време на преговорите бяха обсъдени финансово-икономическите отношения между комплекс „Камчия“ и Общината, които са особено важни на прага на новия туристически сезон и в частност, процедурите по изпълнение на финансови задължения от комплекса към Община Аврен.

„Още през декември 2019г. между ръководството на СОК „Камчия“ ЕАД и администрацията на Община Аврен бе съставен график за изпълнение на данъчните задължения, които ще бъдат напълно погасени до края на юни 2020г. Документът е утвърден и подписан от Общинския съвет на Община Аврен и първите две плащания вече са извършени в съответствие с погасителния план“, съобщи изпълнителният директор на СОК „Камчия“ ЕАД - Николай Недялков.

Основна тема на работната среща бе и по-нататъшното развитие на „Камчия“, което ще създаде допълнителни работни места за жителите на Община Аврен. Планува се през следващите месеци да бъде извършена модернизация на базата с цел увеличаване броя на стаите на детски лагер „Черноморски“, който е един от най-големите обекти на територията на комплекса.

На 21 март е планирано стартирането на новата образователно-туристическа услуга под надслов „Почивай и учи!“ - Smart-смени, които ще се реализират за деца и младежи целогодишно.

Обсъдиха се и програми за санаторно-курортно лечение, не само за деца, но и за възрастни.

По думите на кмета Емануил Младенов Манолов, комплекс „Камчия“ и Община Аврен си сътрудничат ползотворно от много години: „Сигурен съм, че днешната среща и постигнатите споразумения ще послужат за по-нататъшното развитие на нашите партньорски отношения в името на общото благо“, добави г-н Манолов.

„Дълги години ръководството на СОК „Камчия“ ЕАД работи рамо до рамо с Кметството на Аврен и възнамерява да продължава да решава задачите, свързани с по-нататъшното развитие на комплекса в сътрудничество с Общината. Готови сме да изпълним всички възложени ни задачи, за да оправдаем доверието, оказано от ръководството на гр. Москва и от българска страна“ , съобщи заместник-председателят на Съвета на директорите на СОК „Камчия“ ЕАД - Сергей Ладочкин.

Пред комплекс „Камчия“ стоят големи перспективи през сезон 2020 - модернизацията на базата, разширяването на образователните, туристическите и оздравителни услуги и целогодишна заетост.

„Камчия има отличен потенциал за изпълнение на горепосочените проекти. Москва ще положи всички усилия да развие комплекса. „Камчия“ ще запази социалната насоченост на своите дейности, ще остане един от най-известните международни детски центрове, в които работят най-добрите практики в детския отдих, съчетани със съвременни образователни технологии", подчерта Сергей Ладочкин.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови