Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България дари на Грузия защитни комплекти за борба с коронавируса

България дари на Грузия защитни комплекти за борба с коронавируса

На официална церемония днес в Тбилиси бе предоставена безвъзмездна хуманитарна помощ от Република България на Грузия за борба с пандемията от коронавирус под формата на 400 комплекта висококачествени предпазни медицински консумативи – специализирано защитно облекло, шлемове и очила.

Дарението бе връчено от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Грузия Десислава Иванова на заместник-министъра на здравеопазването на Грузия Гиорги Цоцколаури.

Посланик Иванова подчерта, че помощта е в съответствие с отличните двустранни отношения между Република България и Грузия и традиционната българска подкрепа за външнополитическите приоритети на Тбилиси, както и че отразява българския принос към инициативата „Team Europe” на ЕС в подкрепа на борбата на страните от Източното партньорство с пандемията от коронавируса и неговите последици. Българският посланик открои и традиционната подкрепа на страната ни за Грузия по линия на „Помощ за развитие“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники