Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Мминистър Вълчев: Новата учебна година ще започне присъствено

Красимир Вылчевснимка: bgnesagency.comКрасимир Вылчев

Новата учебна година трябва да започне присъствено, но за съжаление, много вероятно е цялата следваща учебна година да живеем в условията на коронавируса, в пандемична ситуация, което ще наложи постоянно "превключване" в образованието. Нещо, което се случва в момента при детските градини, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на конференция за бъдещето на електронното образование у нас, озаглавена "Образование от А до #. Иновативното училище".

Вчера се състоя заседание на Отрасловия съвет към Министерството на образованието и науката. Министър Вълчев каза днес, че вчера е било обсъдено как това "превключване" да става при варианти за по-малки групи, или за отделен клас, за отделна смяна, а не за цялото училище, за да се проведат по-бързо тестовете /за коронавируса, ако се наложи да се правят/, за да се върнат децата по-бързо в училище.

Една част от децата ще бъдат, вероятно, за съжаление с коронавирус, но те ще могат да се включат с виртуална класна стая в реалната класна стая, обясни как ще се учи през новата учебна година образователният министър. Той отбеляза обаче, че електронното обучение в електронна среда е компенсаторно и то не може напълно да замести присъственото обучение, особено по отношение на социализацията и практическите умения на учениците. При извънредното положение заради коронавируса нямахме друга алтернатива и затова въведохме електронното обучение, за да се завърши изминалата учебна година, коментира министър Вълчев.

Министър Вълчев благодари на учителите, на образователните институции, и отбеляза, че в извънредната ситуация, свързана с коронавируса, образователната система е показала, че може да се разчита на нея./БТА

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.