Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българите в чужбина ще могат да кандидатстват във висши учебни заведения в България чрез онлайн платформа

Българите в чужбина ще могат да кандидатстват във висши учебни заведения в България чрез онлайн платформа

Министерството на образованието и науката на Република България разработи платформа за популяризиране на българското висше образование в България и в чужбина с модул за онлайн кандидатстване в български държавни висши училища за учебната 2020/2021 година.

Новите обстоятелства, продиктувани от пандемията на COVID-19 правят невъзможно провеждането на традиционния изпит – тест по български език, литература и история на България, с който се кандидатства по Постановление на Министерски съвет № 103/1993 г. за образователна дейност сред българите в чужбина и Постановление на Министерски съвет № 228/1997 г. за граждани на Република Северна Македония.

Класирането ще се извършва въз основа на средния успех и оценките по балообразуващите предмети от дипломата за завършено средно образование.

За улеснение на кандидат-студентите в платформата са разработени регистрационна форма, форма за вход в системата и електронен формуляр с желанието на кандидата, като за регистрацията е необходимо кандидат-студентите да разполагат с компютър, интернет и активна електронна поща.

Линк към платформата на интернет страницата на Министерството на науката и образованието на Република България: https://higher-edu.mon.bg/ap/home

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.