Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В град Твер се проведоха тържества по повод 150-годишния юбилей на Тверския държавен университет

В град Твер се проведоха тържества по повод 150-годишния юбилей на Тверския държавен университет

На 11 ноември т. г. в град Твер се проведоха тържества по повод 150-годишния юбилей на Тверския държавен университет.

Посланикът на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин участва в церемонията по откриване на бюст-паметник на основателя на Тверското женско педагогическо училище П. П. Максимович, дало началото на университета.

В рамките на честванията се проведе кръгла маса на тема: „Перспективи пред развитието на системата на образование в Тверска област“, в която изказване направи посланик Кръстин. Той запозна присъстващите с международната дейност и сътрудничество на българските университети в условията на пандемия и представи развитието на преподаването на български език и култура във водещи руски висши училища.

Българският посланик се срещна и разговаря с министъра на образованието на Тверска област Юлия Коваленко, с ректора на Тверския държавен университет Людмила Скаковская, с представители на областните и градски власти на Твер. В разговорите бяха обсъдени и набелязани възможности за бъдещо сътрудничество.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники