Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В Москва се състоя тържествена церемония за връчване на орден «Св. св. Кирил и Методий» с огърлие на господин Михаил Швидкой

В Москва се състоя тържествена церемония за връчване на орден «Св. св. Кирил и Методий» с огърлие на господин Михаил Швидкой

На 14 януари 2021 г. в Посолството на Република България в Москва се състоя тържествена церемония за връчване на орден «Св. св. Кирил и Методий» с огърлие на господин Михаил Швидкой, специален представител на президента на Руската федерация по въпросите на международното културно сътрудничество за неговия дългогодишен принос в развитието на културните и духовни връзки между България и Русия. Орденът е присвоен с указ на Президента на Република България Румен Радев.

Високото отличие бе връчено от извънредния и пълномощен посланик на Република България в Русия Атанас Кръстин. На церемонията присъстваха тесен кръг от представители на МВнР на Руската федерация, на руската културна общественост, Българския културен институт в Москва и посолството.

Бе прочетено топло обръщение от г-н Вежди Рашидов, председател на Комисията на Народното събрание на Република България за култура и медии.

В отговор, М. Швидкой изрази искрена благодарност за високото отличие и подчерта дългогодишното си ползотворно сътрудничество и личните си близки приятелства в България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови