Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

45% от българските учители не планират да се имунизират срещу COVID

45% от българските учители не планират да се имунизират срещу COVIDснимка: nova.bg

27 на сто от българските учители желаят ваксинация, също толкова се колебаят, а 45 на сто не планират да се имунизират срещу COVID, показва онлайн анкета сред над 13 000 педагози, проведена от Синдиката на Българските учители и Сдружението на директорите в средното образование в периода 9-13 февруари.

Над 47 на сто от учителите, които не желаят имунизация, се притесняват от евентуални странични ефекти от ваксините, а 44% биха се ваксинирали, ако имат достатъчно достоверни данни за ефикасността и безвредността на ваксината върху различните възрастови групи. Последното дава основание за налагане на извода, че педагозите имат положителна нагласа към ваксините, проявяват интерес и търсят научни доказателства за тяхната ефективност, но все още голяма част от тях не откриват достатъчно достоверна и надеждна информация по темата.

В тази връзка от Синдиката на българските учители посочват, че е необходима по-сериозна разяснителна кампания от страна на РЗИ и други медицински авторитети в областта на имунологията.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.