Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посолството в Москва отбеляза Националния празник на България – 3 март

Посолството в Москва отбеляза Националния празник на България – 3 март

На 3 март в Москва, по повод националния празник на България посланик Атанас Кръстин и дипломати от Българското посолство поднесоха венци и цветя на Параклиса-паметник на гренадирите, загинали в боевете при Плевен.

Цветя бяха положени и от представители на Министерството на външните работи на Руската федерация, Министерството на отбраната и Съвета на Федерацията.

В същия ден Руската православна църква проведе молебен в памет на руските воини и българските опълченци, загинали за свободата на България.

Тази година, поради действащите в руската столица ограничения за провеждане на публични мероприятия във връзка с пандемията, не се състоя традиционната съвместна официална церемония за отдаване на воински почести на героите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови