Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Най-големият международен спортен комплекс в България – СОК „Камчия“, става иновативен град

Най-големият международен спортен комплекс в България – СОК „Камчия“, става иновативен град

С пищна празнична програма най-големият международен спортен комплекс в България – „Камчия“, откри летния си сезон. Консулът на Руската Федерация във Варна Владимир Климанов, почетният консул на Казахстан в България Милен Райков, областният управител на Варна Стоян Пасев, кметът на община Аврен Емануил Манолов, кметът на Девня Свилен Шитов, както и плеяда от спортни звезди начело с международния майстор по шахмат и европейска шампионка Цвета Галунова и олимпийската медалистка по борба Елица Янкова, бяха гости на Комплекса в празничния ден.

„Откриваме Летния сезон с активна работа за това Комплексът да се превърне в самоуправляваща се и саморазвиваща се екосистема под формата на "умен град", "научен град" или "футурополис", където теорията ще бъде внедрена в приложни дисциплини и практика, а бизнес-проектите ще получат научна подкрепа и образовани, мислещи кадри. В тази екосистема ще се интегрира туристическата и детско-юношеската инфраструктура на екокурорта, научно-образователен, културен, спортен, рехабилитационен и оздравителен клъстери, конгресно-изложбен център, бизнес-инкубатор, акселератор и стартап студио, експериментални и изследователски центрове лаборатории на индустриални и инвестиционни партньори на Дружеството, школа на стартапери и академия на блогери/ влогери и инфлуенсери“, каза по време на церемонията по откриване изпълнителният директор на Комплекса Николай Недялков.

В празничната програма се включи и прабългарската школа за оцеляване "Багатур" със свои шоу-спектакъл, както и множество музикални изпълнители, а различни игри забавляваха децата и техните родители.

Преди дни Комплексът обяви стартирането на специална Програма за Ментори. Принц Кирил е първият от тях, който ще помага, напътства и съветва младите в стъпките им по пътя към успеха.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники