Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Улица в Италия ще носи името на Васил Левски

Улица в Италия ще носи името на Васил Левскиснимка: dnes.dir.bg

В италианското градче Болгаре в областта Ломбардия днес ще бъде открита улица на името на Апостола на свободата Васил Левски.

Идеята е на генералния ни консул в Милано Таня Димитрова. На събитието ще присъства посланикът на България в Италия Тодор Стоянов, както и делегация от община Враца.

Градчето Болгаре с население около 7000 души e в съседство на град Бергамо. Съществува от времето на Римската империя. Според историци връзката между България и името му се дължи на българите появили се в него през VI век.

Ще присъстват освен представителите на българската дипломация начело с посланик Тодор Стоянов, така и кметът на Болгаре Лучано Редолфи, делегация от Враца водена от кмета на града Калин Каменов и други официални лица от италианска и българска страна.

Художникът Алцек Мишев, чийто прадядо е крил у дома си Левски, ще разкаже за българския революционер. Българската певица Никол Паласчева от италианския X Factor с псевдоним Ника Парис ще изпее националния ни химн.

Кметствата на Болгаре и Враца ще подпишат споразумение за сътрудничество. / Дир.бг

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.