Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В украинското посолство показаха изложба "Крим от другата страна"

В украинското посолство показаха изложба "Крим от другата страна"

"Крим от другата страна" е озаглавена изложбата, която тази вечер бе открита в украинското посолство в София. Тя е посветена на третата годишнина от анексирането на полуострова от Русия.

Присъстваха представители на дипломатическия корпус у нас, членове на Кримско-татарското дружество "Асабай" и много гости.

Изложбата е дело на журналиста от кримско-татарски произход Емине Зиятдинова. Чрез творбите си тя се опитва да пресъздаде живота на малцинствата в Крим след анексирането на полустрова от Русия. Емине умело съчетава портретистиката с фоторепортажни творби, в опита си реалистично да обрисува живота на обикновените хора, станали заложниците на геополитическите амбиции.

Никола Балтажи - посланик на Украйна: Изложбата е посветена на съдбата на обикновени хора - на кримски татари, които най-вече страдат от незаконната окупация на Кримския полуостров. На нея няма да видите пушки, военни, насилие. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники