Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Изложба „140 години от началото на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г.“ е подредена в Музея на МВР

Изложба „140 години от началото на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г.“ е подредена в Музея на МВР

Експозицията  представя  автентично оръжие и униформи на руската и турската армия и на опълчението, снимки, документи, оригинални литографии, ордени и медали и много книги, посветени на Руско-турската освободителна война. Експонатите, част от които биват представяни за първи път пред публика, са собственост на Национално дружество „Традиция“.

Винаги ще пазим  паметта на хилядите загинали войници и на нашите опълченци - каза при откриването на изложбата Благой Тодоров, директор на дирекция „Информация и архив“ в МВР, и цитира изписаното на гранитната стена  на мемориала „Родината-майка“ на Пискарьовското гробище : „Никой не е забравен и нищо не е забравено“.

Официален  гост на събитието бе извънредният пълномощен посланик на Руската Федерация в България Анатолий Анатолиевич Макаров. Той  благодари за честта и припомни, че наша задача е да помним и пазим  историята си, както и да извличаме уроците, които ни дава.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники