Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

24-ти Национален детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов" – Варна, 2018 г.

24-ти Национален детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов" – Варна, 2018 г.

За трета поредна година Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е домакин на един от най-хубавите празници на българската народна музика – днес комплексът посреща 24-то издание на Националния детски фолклорен конкурс “Диньо Маринов" – Варна, 2018 г. за изпълнители на народна музика. Събитието бе открито в киноконцертната зала на детския лагер “Черноморски“.

Детските таланти ще блестят на сцените на „Камчия“ до 1 април, когато ще е и галаконцертът на лауреатите. В състезателни дни ще видим над 280 млади артисти от цяла България, които ще се надпреварват в две категории и пет раздела: певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли.

Организатор на конкурса, който се провежда под патронажа на кмета на Варна, е Центърът за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс - Варна, със съдействието на Община Варна и Регионалното управление на образованието в морската столица. Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия“ е партньор на престижното събитие. Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на деца и ученици и в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби.

Целта на събитието е да издирва и популяризира млади таланти, да утвърждава и приобщава младото поколение към традиционната българска култура, споделят организаторите от ЦПЛР – ОДК – Варна. Първите трима индивидуални изпълнители от трета възрастова група ще получат едногодишни стипендии. И тази година журито е изключитетлно авторитетно - председател - Димитър Христов – гл. диригент на народен оркестър при БНР и композитор, и членове - Петьо К. Петров – оркестрант в оркестъра на БНР, Ангел Добрев – преподавател, композитор и солист в оркестъра на БНР, Костадин Костадинов – аранжор, оркестрант в оркестъра на БНР, Ваня Монева – продуцент в БНР и диригент на хор "Ваня Монева“, Евелина Христова – певица и солистка на "Мистерията на българските гласове“ и "Ева квартет“, Дарина Славова – певица, солистка на ФА "Тракия“, Пловдив, вокален педагог и етномузиколог.

На 31 март от 20:00 ч. участниците и гостите ще бъдат поздравени от известната българска актриса и певица Грета Ганчева.

На 1 април от 13:00 ч. в киноконцертната зала „Черноморски“ ще се проведе галаконцерт и награждаване на лауреатите на конкурса „Диньо Маринов“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.